POSTOVI O PREKVALIFIKACIJI,UPOREDNOM ŠKOLOVANJU I V-om STEPENU MEDICINSKIH ZANIMANJA

четвртак, 26. новембар 2015.

PREKVALIFIKACIJA ZA MEDICINSKA ZANIMANJA

Prekvalifikacija – pruža mogućnost promene obrazovnog profila posle završene bilo koje stručne škole u četvorogodišnjem trajanju.
Dokvalifikacija – pruža mogućnost promene obrazovnog profila posle završene škole u trogodišnjem trajanju i prelazak na viši stepen stručne spreme.
DA POJASNIMO
Ko može da se prijavi za prekvalifikaciju?
Svako ko ima III ili IV stepen srednje  škole može upisati vanredno Medicinsku školu,,HIPOKRAT,,Novi Sad.Od škole će dobiti rešenje o priznatim ispitima i ispitima koje treba polagati.U svakom roku, jednom mesečno,mogu se polagati 2 stručna+2 opšta predmeta.Od angažovanja đaka i pokazanog znanja zavisi dužina trajanja školovanja.Najčešće je to oko 10-12 meseci od upisa do diplomskog ispita.
Cena po godini je 150 eura.Diplomski 200 eura.Cena ispita 3300 dinara.(važi za 2 polaganja istog predmeta).Literatura se nabavlja preko skriptarnice škole i iznosi oko 3-4 hiljada dinara u zavisnosti od smera.
Posle položene II godine dobijate Uput od škole za neku zdravstvenu ustanovu po želji, radi obavljanja prakse od 25 radnih dana.
JAVITE SE VAŠEM AGENTU OBRAZOVANJA 0637710279 RADI IZBORA NAJBLIŽE KJ I BLIŽIH INFORMACIJA
SMEROVI MEICINSKIH ZANIMANJA
Škola je akreditovana i priznata u zemlji i inostranstvu.(možete pogledai rešenja na sajtu skole) http://www.medicinskaskola.rs/akreditacija-skole/
OD DOKUMENTACIJE ZA VANREDNO ŠKOLOVANJE,
POTREBNO VAM JE SLEDEĆE:
 1. Overene fotokopije svedočanstava i diplome završene škole
2. Kopija lične karte
3. Kopija izvoda iz matične knjige rođenih

4. Kopija matičnog lista venčanih (u slučaju promene prezimena)-OPCIONO
5.Zahtev za upis za prekvalifikaciju(slika dole)Skinuti ga sa ovog sajta ili odštampati(može se i ručno napisati) istovetno sa orignalom, sa svim potrebnim i tačnim podacima.


UPOREDNO ŠKOLOVANJE REDOVNIH UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA


Uporedno školovanje predstavlja oblik obrazovanja u kome učenik savladava školski program, odnosno deo školskog programa drugog obrazovnog profila. Prema Zakonu o Srednjem vaspitanju i obrazovanju, članu 42, učenik koji ima status redovnog učenika može pristupiti uporednom školovanju.
U našoj školi se možete uporedo školovati za bilo koji obrazovni profil koji nudimo, u zavisnosti od Vaših interesovanja. Razlika ispita između dva smera se polaže na ispitnim rokovima koje organuzujemo u školi svakog meseca.
Uporedno školovanje moguće je od I razreda srednje škole.Učenik daje godinu za godinu,na raspustu posle II godine ide na 30-dnevnu praksu.Faktički izlazi za četri godine sa dve završene škole-MEDICINSKE i one koju je pohađao redovno.

Cene su iste po godini i po ispitima kao prilikom PREKVALIFIKACIJE(pogledajte post)
JAVITE SE VAŠEM AGENTU OBRAZOVANJA 0637710279 RADI IZBORA NAJBLIŽE KJ I BLIŽIH INFORMACIJA

SMEROVI UPOREDNOG ŠKOLOVANJA

OD DOKUMENTACIJE ZA UPOREDNO ŠKOLOVANJE
POTREBNO VAM JE SLEDEĆE:

1. Overene fotokopije svedočanstava završenih razreda(ako je učenik I razreda onda prilaže fot.kop.Diplome OŠ a  kad završi I razred redovne škole tada prilaže školi  svedočanstvo I raz.)
2. Kopija lične karte (pasoša,zdravs. leg.dok ne izvadi LK)
3. Kopija izvoda iz matične knjige rođenih

4.Potvrdu iz škole da je redovni učenik
5.Zahtev za upis za prekvalifikaciju(slika dole)Skinuti ga sa ovog sajta ili odštampati(može se i ručno napisati) istovetno sa orignalom, sa svim potrebnim i tačnim podacima.
Skinite sa ovog sajta zahtev i čitko popunite

                     
ZA SVE NEJASNOĆE OKO TEHNIČKIH STVARI( U VEZI UPISA,KJ,i sl..) javite se vašem agentu na tel 0637710279 

27 коментара:

  1. Proverila sam akreditacije škole...to je u redu.Ali me interesuje da li je priznata u Nemačkoj...Dosta ih tamo traže i ovo je velika prilika za naše mlade(a i starije) ljude da se zaposle u inostranstvu sa konkretnim zanimanjem i solidnom platom!!!Za početak dosta a ko je vredan tamo može itekako da napreduje.....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман22. март 2016. 15:19

      Ja sam zvala i ministarstvo i rekli su mi da je priznata i inostranstvu. Neki dan sam videla na fb da traze ljude iz Hipokrata za rad u Nemackoj. I ja sam skoro upisala vanredno.

      Избриши
  2. Moja ćera ide uporedo u ovu školu i u gimnaziju.Ima jednom mesečno ispite i izlazi kad ona hoće,ne žuri se.U I godini imala samo 3 kom i to dala u dva roka.Sada u drugoj ima oko 5 i polako ih sprema.Finansiski nam je lakše jer se proteže kroz tri godine...oko 30hiljada godišnje i to na rate...Ali imaće dete kad završi gimnaziju još jednu srednju školu,nije zgoreg!!

    ОдговориИзбриши
  3. Zanima me da li ova skola postoji i u Nisu? Unapred hvala

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман27. март 2018. 12:02

    Da li postoji minimalan zakonski period za koji se zavrsva prekvalifikacija?

    ОдговориИзбриши
  5. Žena mi je završila IV Stepen umjetničke škole za dizajnera enterijera. Htela bi da se prekvalifikuje. Interesuje me, koliko bi ispita morala da polaže za pedijatrijsku sestru tehničara ili medicinsku sestru. I koliko bi to koštalo?

    ОдговориИзбриши
  6. Molim Vas,da li postoji mogucnost prekvalifikacije u Beogradu?

    ОдговориИзбриши
  7. Interesuje me dali mogu da se prekvalifikujem i posle zavrsene Ekonomske skole (Trgovacki smer) ||| god? I dali su godine bitne? Hvala na odg. Pozz iz NS

    ОдговориИзбриши
  8. Pozz ja bih pitao za moju suprugu..ona je krenula u medicinsku skolu u Bihacu u Bosnu. Zavrsila je prvu godinu zapocela drugu .drugu godinu zavrsila samo polugodiste ..dali bi mogla ona fa nastavi skolovanje kod vas ..i koliko kosta ..hvala unapred

    ОдговориИзбриши
  9. Javite se u vezi prekvalifikacije....0637710279

    ОдговориИзбриши
  10. Da li se prva pomoc polaze usmeno ili pismeno. U pitanju je prekvalifikacija za med. sestru prva godina. Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
  11. Zanima me koliko bi trajala prekvalifikacija za medicinsku sestru-tehnicara. Zavrsila sam smer fizioterapeutski tehnicar.

    ОдговориИзбриши
  12. Da li ja ||| stepenom srednje masinske skole mogu da se upisem za neki medicinski smer kod vas

    ОдговориИзбриши
  13. Da li je med.skola,priznata u nemackoj,posto se sad ovde generalizuje sve med.profili,pflegefachfrau

    ОдговориИзбриши
  14. Interesuje me prekfalifikacija ali u nekom kratkom vremenu jer brzo ucim a drugo imam jako dobru priliku da radim u inostranstvu .Radio sam 8 godina na psihijatriji ali druga struka. Inzenjer elektrotehnike sam u struci.

    ОдговориИзбриши
  15. Supruga je zavrsila gimnaziju ,radi u bolnici a htela bi da zavrsi medicinsku.skolu da bi radila kao medicinska sestra ,pa je interesuje koliko joj treba da zavrsi odnosno polozi te ispite I koliko bi kostalo?

    ОдговориИзбриши
  16. Interesuje me da li znate da li je skola priznata u Norveskoj?

    ОдговориИзбриши
  17. Zavrsila sam PMF, Hemiju-opsti smer, diplomirani hemičar, a sa srednjom sam hemijsko tehnoloski tehnicar... Posto nikad necu naci posao u struci jer traze iskustvo koje nemas gde da steknes... da li bi se meni vec priznali neki ispiti za medicinsku sestru-tehničara?

    ОдговориИзбриши
  18. Pozdrav,ja sam zavrsila Gimnaziju i sad me zanima prekv./dokv.za fizioterapeuta.Nalazim se u Nemackoj i ne mogu vas pozvati telefonom.Kako da stupimo u kontakt?Zanima me sta mi je od predmeta priznato a sta treba da polozim dodatno??

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман16. март 2024. 09:40

    Jel postoji skola u Leskovcu?

    ОдговориИзбриши